Sedan jag började upptäcka rawfood konceptet har jag ätit rå bovetegröt, det var smidigt och jag gillar gröt som frukost. Men jag tyckte att den var lite tråkig och smaklös, även om jag mixade med banan eller med bär. När jag var på en hälsovecka i sommras så blev jag glatt överraskad över att de hade bovetegröt på frukosten, men den här smakade ju något helt annat mot den jag brukade göra, den här var verkligen smaskig 🙂 Och som tur var fick vi med receptet hem, och här delar jag det vidare till er. Vi får tacka matteamet på Steps4Life för det.

Rawfood Bovetegröt

Bovetegröt (1 portion ganska krämig gröt)

Blötlägg ca 1 dl bovete över natten, eller mer om du är en hungrig rackare.

På morgonen sköljer du noggrant av bovetet. Mixa sedan bovetet tillsammans med:

1 banan

3-5 dadlar (beroende på hur sött du vill ha det)

1 krm kardemumma (eller mer om du gillar smaken, den är ganska stark)

1/4 tsk kanel. That’s it!

Tillbehör ”topping”

För att denna gröt ska få sin riktiga lyxiga känsla kan man toppa den med olika tillbehör. Några av mina favoriter är:

*Cocosflingor och krossat linfrö

*Cocosflingor och färska bär, som blåbär, hallon eller vinbär.

*Nyponskalsmjöl och linfrö

Eftersom jag gärna vill ha min gröt mer åt välling hållet, brukar jag också ha på sojamjölk. Har även testat med cocosmjölk och havremjölk och det går bra med vilket som.

Author

Write A Comment