Blev inspirerad av ett recept från Nytinat på dinkelfrallor och gjorde om det lite grann för att få det veganskt. Denna gång gjorde jag dem ganska stora så att man kan använda dem som hamburgerbröd och fylla dem med vegobiffar, grillade grönsaker och annat gott.
Här kommer det något omgjorda receptet:
50 g jäst
1/2 dl valfri olja
5 dl soja- eller havremjölk
1 msk sojamjöl
2 msk honung
1 tsk salt
5 dl fullkornsdinkelmjöl
10-11 dl siktat dinkelmjöl
Ev. lite sesamfrö/vallmofrö att toppa med.
Smula jästen i en bunken. Värm oljan och mjölken fingervarm. Rör ut jästen med den fingervarma vätskan. Tillsätt övriga ingredienser, och sist mjölen. Knåda ihop till en smidig deg och låt jäsa i 30 minuter. Knåda degen igen och gör till runda bullar och lägg på en plåt, där de får jäsa i 40-60 minuter. Pensla med vatten och strö på eventuella frön. Grädda i 175°C i ca 15 minuter.