De må inte se så fagra ut, men sötpotatisar är verkligen goda. De kommer i olika storlekar och former men en sak har de gemensamt, deras härligt orange-röda innanmäte. Till smaken är de faktiskt lite sötare än vanlig potatis och går därför att använda både till vanlig middagsmat, men även i en del desserter.
Igår blev det bakade sötpotatisar med en massa goda tillbehör. Något som är väldigt enkelt att göra och man kan lite ta vad man har i kylen till tillbehören. Den konkreta arbetsinsatsen är också väldigt liten eftersom man bara tvättar potatisarna, hackar lite hål i dem och kör in dem i ugnen i 45 minuter.
Potatisarna precis tagna ur ugnen
Sen är det bara att skåra den med ett kryss och öppna upp härligheten. Skalet släpper otroligt lätt och om man vill kan man pilla bort det innan man börjar äta.
Till bakad potatis måste man nästan ha någon röra, som gör det krämigt och gott. Jag gjorde en enkelt rödlök- och äppelröra med en bas av cashewnötter, som både blev krämig, fräsch och gav det där lilla syrligheten som behövs för att väga upp mot potatisens sötma.
Till detta serverade jag också lite timjanfrästa champinjoner och kryddiga oliver. Det var det vi hade i kylskåpet, man får ta lite vad man har helt enkelt för att fylla ut så det blir en hel måltid.
They may not look so fair , but sweet potatoes are really good . They come in different sizes and shapes but they have one thing in common, their beautiful orange-red color. The taste is actually a little sweeter than regular potatoes, and can therefore be used both to ordinary everyday food, but also in some desserts.
Yesterday I made baked sweet potatoes with a lot of good accessories. Something that is very easy to do and you can take what you have in the fridge to the accessories. The actual work effort is also very small because you just wash the potatoes, pick some little holes in them and put them in the oven for 45 minutes.
After there done, you just cut them open and eat. The skin plains incredibly easy and if you want you can peel it all off before you start eating .
For baked potatoes one must have a dressing, which makes it creamy and delicious. I made a simple red onion and apple dressing with a base of cashew nuts, which became creamy, fresh and the lemon in it gave it that little acidity taste, needed to weigh up against the potato’s sweetness.