Zucchinipasta måste vara bland det snabbast och enklaste att göra nör man talar om Rawfood. Man kan antingen använda en spirulaizer, en ost hyvel eller ett rivjärn för att skapa den. I detta recept använde jag ett rivjärn då det gick snabbast.
Rätten består av tre delar: zucchinipastan, en krämig sås och en grönsallad och räcker till två rejäla portioner eller fyra mindre.
1 zucchini, riven/strimlad
Såsen
1 dl cashewnötter
1-2 dl vatten
Ett par droppar citronsaft
Salt
Smaksättnings förslag:
1. soltorkad tomat, basilika, paprikapulver
2. oregano och timjan
Mixa cashewnötterna så de blir till ett fint mjöl. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät sås. Börja med lite vatten och häll på mer ifall den blir för tjock.
Grönsalladen
2 nävar gröna blad, en till varje tallrik
2 tomater
1/2 broccoli stånd
1/4 Gurka
Dela grönsakerna. Massera gärna in broccolin med lite olja så att den blir mjuk och mer lättsmält.
Sätta ihop det
Blanda den strimlade zucchinin med såsen så att det blir en krämig röra. Lägg upp på tallriken och dekorera med grönsalladen.