Det märks att sommaren är kommen eftersom rastplatserna börja fyllas med familjer som plockar fram sina matsäckar och sätter sig vid bänkarna för att ta en paus under resan. Och även om du inte ska ut och resa det närmaste, så är den här salladen perfekt att ta med till ett knytkalas eller som tillbehör till grillningen.
Pastasallad med soltorkad tomat och gröna sojabönor
4 portioner
3 dl dinkelpasta (går också bra med pasta gjord på mungbönor, sötpotatis eller ris)
1 dl gröna sojabönor (edamame)
1 dl blandade kokta bönor
1 dl majs
1 paprika
1 dl hackad persilja
5 soltorkade tomater
Salt
Peppar
Eventuellt lite olja
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Hacka paprikan och de soltorkade tomaterna. Använder du frusna sojabönor kan du tina upp dem genom att skölja dem under kallt vatten. Blanda alla ingredienser i en stor skål, smaka av med salt, peppar och eventuellt lite olja. You can tell that summer has come because the rest areas start to fill up with families who pick up their packed food bags and sits down at the benches to take a rest during the trip. And even if you are not going to travel the next, is this salad perfect to bring to a potluck or as an side dish for grilling.
Pasta salad with sun-dried tomatoes and green soybeans
4 servings
1 1/2 cups spelt pasta (also goes well with pasta made from mung beans, sweet potatoes or rice)
1/2 cup green soybeans (edamame)
1/2 cup mixed cooked beans
1/2 cup corn
1 pepper
1/2 cup chopped parsley
5 sundried tomatoes
salt
pepper
A little oil
Cook the pasta as directed on the package. Chop the peppers and sundried tomatoes. If you use frozen soy beans, you can thaw them by rinsing them under cold water. Mix all ingredients in a large bowl, season with salt, pepper and possibly a little oil.