Ibland när jag inte orkar göra några biffar eller burgare till middagen serverar jag istället olika röror och sallader för att få till en komplett måltid. På bilden nedan serverade jag kokt sparris och två sallader till vegomästarens potatisgratäng. En avokadosalsa som är lite krämig och god, och en smakrik sallad med bönor och inlagd gurka. Genast har tallriken blivit fylld och alla olika näringsområden är representerade.
Avokadosalsa (2 port.)
2 avokado
1 tomat
7cm gurka
1 salladslök
Citronjuice
Olivolja
Örtsalt + ev. Peppar
Gröp ur avokadon och skär i bitar, lägg i en skål. Hacka tomat, gurka, salldslök och blanda tillsammans med avokadon. Droppa över lite färskpressad citronjuice och olivolja. Krydda med salt och eventuellt lite peppar.
Bönsallad (2 port.)
3 blandade bönor, eller din favoritsort (kokta och klara)
1 dl mjölksyradgurka eller smörgåsgurka
Ett par drag på pepparkvarnen
Blanda bönorna och hacka gurkan och blanda ihop, krydda med lite peppar och eventuellt salt.