Det är säsong för pumpa och squash nu, vilket är otroligt härligt, det går att göra så mycket mat och olika rätt med dem! Den här gången fick det bli en pumpapaj med mycket smak!
Pajdeg (samma som krispiga äppelpajen)
2,5 dl dinkelsikt
1/2 dl agave honung / muskovado råsocker / kokossocker
1/2 dl kokosolja
1-2 msk soja-/havre-/mjölk
en nypa salt
en nypa vaniljpulver
Blanda samman allting till en deg och tryck ut i en form.
Fyllning
5-7 dl pumpa
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
1/2 tsk muskol
1/2 kryddnejlika
En nypa salt
1 msk kokosolja
2 dl cashewnötter, malda
1-2 msk akacia honung eller agave, beroende på hur sött du vill ha det
Mixa alltsammans till en slät massa. Fyll pajskalet med fyllningen och grädda i 175 °C i ca 1 timme. Låt sedan pajen stå i kylskåp ett par timmar innan du serverar den så hinner fyllningen sätta sig ordentligt. Servera tillsammans med något veganskt alternativ till grädde eller glass.