Även om det blev lite sent igår (ja okej det var ju ändå nyårsafton), gäller det att börja den här dagen och det här året på bästa möjliga sätt. Låt mig föreslå en grön juice (från din egen juicemaskin) som start. När du dricker en grön juice hjälper du kroppen att bygga upp och reparera cellerna, detta eftersom kroppen inte behöver smälta fibrerna kan den enklare ta upp vitaminer och mineraler direkt. Vilket ger dina celler  syre omedelbart!

Den gröna juicen innehåller också mycket klorofyll vilket är välgörande för kroppen genom att den bland annat stödjer produktionen av röda blodkroppar och främjar immunförsvaret. Klorofyll finns i de flesta frukter och grönsaker, men mest finns de i mörkgröna grönsaker som kål, spenat, nässlor och groddar.

Recept på en galet grön juice

1 grönkålsstam
1 selleristjälk
1 äpple (gärna ett grönt)
1 näve färsk spenat
1/2 citron
1 bit ingefära

Använd gärna ekologiska grönsaker och frukter om du har möjlighet. Juica allt i en juicemasikin och drick direkt! Ju längre du låter juicen stå desto sämre smakar den och ju mer oxiderar den (näringen försvinner från den). Så drick direkt, eller precis efter du diskat juicemaskinen.

Mer information och källor:

Karins Gröna Värld av Karin Haglund
Grön Magi av Kris Carr
Juice Power and Detox av Reneé Voltaire

Author

Write A Comment