Härliga piroger som är fyllda av en massa godsaker. Perfekt att ha med sig ut på picknick eller i bilen på långresan. Jag tog med dem till ett knytkalas och bjöd på, vilket var riktigt uppskattat!

Veganska goda prioger

Degen
3 dl fingervarmt vatten
25 g jäst (för matbröd)
0,5 dl olivolja
2 tsk salt
Ca 7 dl dinkelsikt

Fyllningen
3 dl färdigkokt vegetarisk färs (kan bytas ut mot linser också)
1 gullök
4 dl krossade tomat
Kryddor så som oregano, spiskummin, örtsalt och svartpeppar

Tillvägagångssätt
1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt, rör lite till. Blanda i mjölet lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Täck degen och låt jäsa i cirka en timme.

2. Fräs löken i en kastrull, blanda i färsen, krossade tomater, kryddorna och låt det hela koka samman.

3. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen ca 3-4 mm tjock på en mjölad bänk och ta ut cirka 12 cm stora rundlar med hjälp av exempelvis en liten skål eller liknande. Lägg cirka 2 msk färs på varje rundel. Vik sedan ihop degrundlarna upptill och tryck till skarven så att fyllningen inte åker ut. Lägg pirogerna med skarven upp på bakpappersklädd plåt. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

Author

Write A Comment