Visst går det att göra goda, frasiga pannkakor utan både komjölk, ägg eller vetemjöl! I detta receptet använde jag hemmagjord mandelmjölk, som var gjord på ekologiska mandlar. Ekomandlar innehåller naturligt några bittermandlar per påse, så den fick verkligen en härlig smak, som påminnde lite om semlor.

pannkakor

Pannkakorna
7 dl mandelmjölk (hemmagjord för bästa smak och kvalité)
3 dl dinkelsikt
1 krm kardemumma
2 krm salt
1 msk honung
Kokosolja att steka i

Tillvägagångssätt
Häll mjölken i en stor bunke och vispa ner mjölet en deciliter åt gången, se upp så att det inte blir för tjockt. Vispa i smaksättningen. Låt gärna så några minuter innan du börjar steka dem.

Vill du kan du servera dem med en sharon- och kanelgrädde som man enkelt gör genom att mixa cashewnötter, sharonfrukt, lite vatten och en nypa kanel.

Author

Write A Comment