Om den inte redan har gjort det så drar snart grillsäsongen igång på riktigt. Att grilla skulle direkt betyda ”grilla kött”, är verkligen passé och nuförtiden hävdas det att allt går att grilla, så här kommer några väntade och kanske mer oväntade tips för sommarens grillkvällar.

DSC_0047

1. Sommar squash och zucchini

Enkla och goda att grilla. Det är bara att skära i bitar, antingen på längden eller kortsidan och pensla med lite olja och sedan lägga dem på grillen. Vänd efter någon minut, beroende på hur varm din grill är.

2. Små lökar, sparris och gröna bönor

Eftersom dessa är små, men väldigt goda att grilla, gäller det att säkerställa att de inte trillar ner mellan springorna i grillen. Vänd dem i olivolja och salt och peppar och trä sedan dem på två pinnar så att de är lätta att vända.

3. Potatisknyten

Ett riktigt gott och roligt sätt att skapa aktivitet runt grillen är att låta alla göra sin egna potatisknyten. Förbered genom att skära upp potatis i tunna skivor och lägg i en skål med vatten, så att det håller sig fräscha. Ställ fram folie, salt, peppar, sojagrädde/mjölk och olja. När grillningen är igång tar alla en bit folie, fyller med potatis och kryddar efter eget tyckte och lägger sedan på grillen.

DSC_0050

4. Majs

Antingen kan du köpa färsk majs som forfarande har skalet på och då grillar du med skalet på. Grilla tills skalet blivit svart och riv sedan bort det. Köper du frysta eller färdigkokta så grilla på hög värme en kort stund.

Grillad majs passar bra att äta som den är direkt eller så kan man skära av korna och blanda ner i en sallad.

5. Paprika

Paprika grillar man tills skalet är svart och sedan drar man bort det och vips har man en grillad paprika. Det kan var lättast att göra med hela paprikor och inte i bitar.

Sen kan du använda paprikan till att antingen göra en riktigt god röra eller skära i skivor och lägga på burgaren som en extra touch.

6. Portobello champinjon

Vill du göra en annorlunda burgare, så grilla gärna portobello champinjoner, de är större och lättare att hantera på grillen. Marinera svampen i olivolja, citronjuice, salt, peppar och oregano i 15-20 minuter innan du lägger den på grillen så får den mer smak.

DSC_0052

7. Servera massor av goda tillbehör

Ett enkelt sätt att förhöja en grillning är att se till att det finns en massa goda tillbehör framme. Här får man vara precis så kreativ man känner sig men några förslag är färsk sallad, groddar, dill, tomater, dressingar av olika slag och färsk frukt (melon, banan).

+ 8. Vad har jag glömt för tips? Grillar du rädisor eller har ett toppen recept på pinnbröd? Dela med dig av dina bästa grilltips i kommentarerna!If not already, the barbecue season will soon begin. Some would think that barbeque equals ” barbecuing meat ,” but it is really not, and nowadays it is claimed that everything can be grilled, so here are some expected and perhaps more unexpected tips for this summers barbecue in a plant based style.

Grilla vegetariskt

1. Summer squash and zucchini

Simple and good to grill. You just cut in pieces, either lengthwise or short side and brush with a little oil and then put them on the grill. Turn after a minute or so, depending on how hot your grill is .

2. Small onions, asparagus and green beans

Because these are small, but very good to grill , it is important to ensure they do not fall down between the cracks in the grill. Turn them in olive oil and salt and pepper and then thread them on two sticks so that they are easy to turn.

3. Potatoes pockets

A really good and fun way to create activity around the grill is to let everyone make their own potato pockets. Prepare by cutting potatoes into thin slices and place in a bowl of water so that they stays fresh. Put on the table tinfoil, salt, pepper , soya cream / milk and oil. When grilling, everyone takes a piece of foil , fill with potatoes and spices of his choice and then place on the grill.

7 tips för en helt vegetariskt grillkväll

4. Corn

Either you can buy fresh corn who still has the skin on, while grilling these you do it with the skin on. Grill until the skin turned black and then remove it. If you buy frozen or pre- cooked, grill on high heat for a short while .

Grilled corn is great to eat it directly or you can cut off the corns and mix it into a salad.

5. Peppers

Sweet peppers are grilled until the skin is black, and then pull it off and hey you got a grilled peppers. It may be easiest to do with the whole peppers and not in pieces .

Then you can use the pepper to make either a really good dressing or cut into slices and put on the burger as an added touch .

6. Portobello mushroom

Want to make a different burger, try grilling portobello mushrooms, they are larger and easier to handle on the grill. Marinate the mushrooms in olive oil, lemon juice, salt, pepper and oregano in 15-20 minutes before you put it on the grill to get it more flavor.

7 tips för en helt vegetariskt grillkväll

7. Serve lots of good extras

A simple way to enhance a barbeque is to make sure to serve are a lot of good extras. Here you can be just as creative as you want but some suggestions are fresh lettuce, sprouts, dill , tomatoes, salad, dressings of all kinds and fresh fruits (melon, banana ) .

+ 8. What’d I forget? Do you barbecue radishes or have a great recipe for stick bread? Share your best barbecue tips in the comments!

Author

Write A Comment