snabb

I de flesta fall använder jag rawfood bars/snacks som ett mellanmål eller snabb lunch när jag ser att tiden inte räcker till, exempelvis när man sitter i bilen på väg ut till en kund, eller springer mellan mötena. Det gäller att inte få helt slut på energin helt enkelt, och då är en rawfood bar perfekt! Härom dagen tog jag dock det hela lite längre och tänkte, varför inte försöka göra en efterrätt med hjälp av en sådan bar, de består ju av dadlar och nötter till största del och kunde ju fungera som en tårtbotten. Och visst gick det bra och god var den också, fick mycket beröm av kompisen som fick smaka. Nästa gång ska jag testa att göra två lager, så det verkligen ser ut som en ”riktigt” tårta. Märket på rawfood baren jag använd var Getraw (smaken Hasselnöt -Toffee) och går att köpa här.

Ingredienser (till en portion/tårtbit)

1 rawfood bar

Skär den på längden i tre bitar så att den blir så tunn så möjligt och tryck ihop de tre delarna. Beroende på vilken bar du använder kanske du bara kan göra två eller så blir det flera.

Lite vatten
Cashew
Mandlar
Honung
Vanilj

Mixa ovanstående ingredienser till en krämig massa. Har du tid, så låt den gärna så i kylen ett tag, så blir den ännu krämigare. Använd som ”grädde” i receptet och bred över den tunna rawbar plattan.

Frukt (jag använde mango)
Dekorera med valfri frukt och/eller med bär.

Author

Write A Comment