Såhär på vårkanten passar det bra att börja rensa ut frysen och skafferiet för att skapa plats för sommarens alla godsaker! Och det sparar ju också lite pengar. Sen är det alltid kul att ta en titt i frysen, för det som hamnar där brukar oftast glömmas bort av någon anledning.
Den här gången plockade jag med mig en påse äppelbitar och en påse med krusbär som jag tänkte skulle bli en god och värmande kräm. Perfekt som ett enkelt kvällsmål eller som frukost. Jag hade inte i så mycket sötning så krämen blev lite syrlig, men tillsammans med lite mjölk blev det riktigt gott.
Krusbärs- och äppelkräm
5 dl äpplen i bitar
5 dl krusbär, snoppade
2 dl vatten (eller mer beroende på om du använder frysta eller färska råvaror)
1/2 – 1 dl sötning (honung, agavesirap eller något annat)
1 msk majsstärkelse
Koka upp allting tills äpplena är mjuka och krusbären har börjat gå sönder. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner. Gör ett snabbt uppkok och rör så att krämen tjocknar. Servera med mjölk och exempelvis lite frön, gryn eller müsli.Now in early spring it is a good time to start clearing out the freezer and pantry to make room for all the summer goodies! And it saves the too little money. It’s always fun to take a look in the freezer, for what ends up where usually tends to be forgotten for some reason.
This time I picked up a bag with apple pieces and a bag of gooseberries which I thought would be a good and warm cream. I didn’t add so much sweetening so the cream was a little tart, but with a little milk , it was really good.
3 Comments
Kan jag använda majsstärkelse istället för potatismjöl?
Absolut! Jag ser också att jag skrivit med majsstärkelse i ingredienserna men potatismjöl i beskrivningen. Det går att använda vilket som helt enkelt 🙂
Ok vad bra! Mumz, verkar gott:-)-(-<