Nu är inte jag mycket för sötsaker över huvudtaget, men när jag väl vill ha någonting riktigt smarrigt brukar jag göra pannkakor! Här kommer ett recept på lite tjockare sådana som man kan ha till frukost eller till en brunch, helt äggfria. Servera rikligt med frukt och bär till pannkakorna så blir det inte så onyttigt.
2 portioner
1 dl soja- eller havregrädde
1 1/2 soja- eller havre yoghurt
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl dinkelsikt
1 msk honung
1 msk kokosolja
Till serveringen: Blåbär, banan och eventuellt lite lönnsirap
Tillvägagångssätt
Vispa sojagrädden och soja yoghurten tillsammans. Blanda de torra ingredienserna och vispa ihop båda blandningarna till en klumpfri smet. Tillsätt honung och oljan. Grädda i stekpanna lite tjockare plättar. Servera med bär och frukt och om du vill kan du bygga ett pannkakstorn som på bilden.