Svenska: Tro det eller ej, men jag föråt mig på after-eight när jag var liten. Det var en dam som alltid gjorde en kaka med dem i och bjöd oss på när vi var på besök. Ugh det känns fortfarande obehagligt i munnen när jag tänker på det.
På grund av detta är jag alltid lite skeptisk till mint smak tillsammans med choklad. Vad jag har förstått är det dock en stor favorit hos största delen av min bekantskapskrets. Så jag gjorde till ett kalas dessa godingar (som till och med jag klarar av att äta).
När man biter genom chokladen möts man av den krämiga cashewfyllningen med en hint av mint. Lagom söta tillsammans med den mörka chokladen passar dessa perfekt till eftermiddagsfikat och en härligt stor kopp te!
De går snabbat att göra då de stelar på 5 minuter i frysen. Så är du sötsugen och vill svänga ihop något lite snabbt är detta ett recept som rekommenderas varmt!
Raw pepparmintsgodisar i choklad
1 dl cashewnötter
0,5 dl kokosolja
2 msk flytande sötning (agave sirap, honung…)
0,5-1 tsk pepparmint (beroende på hur stark smak du vill ha)
75 g mörk raw choklad (går bra med vanlig choklad med då blir det inte raw)
Mal cashewnötterna till ett mjöl. Smält kokosfettet och tillsätt tillsammans med sötningen och pepparmynts smaken. Mixa tills det blir en slät och klibbig massa.
Klicka ut på ett bakplåtspapper och ställ in i frysen. Smält chokladen i ett vattenbad. Tag ur myntisarna och doppa en och en i chokladen och lägg tillbaka på bakplåtspappret. Frys igen i några minuter. Avnjut med en härlig kopp te! Förvara myntisarna i frysen.
English: Believe it or not, I eat to much after-eight (the chocolate cover mint patties) when I was little. There was a lady who always made a cake with them and gave to us when we visited. Ugh, it still feels in the mouth when I think about it.
Because of this, I am always a little skeptical of mint flavor with chocolate. I understand it is a big favorite with most of my acquaintance. So a couple parties ago I made these goodies (which even I can manage to eat!).
When you bite through the chocolate you’re met by the creamy cashew filling with a hint of mint. Moderately sweet with the dark chocolate, which makes them perfect for a afternoon snack with a lovely big cup of tea!
And they are quick to make, because you put them in the freezer for 5 minutes. So if you have a sweet tooth and want to swing something real quick togather, this is a recipe that comes highly recommended!
Raw chocolate pepparmint patties
1/2 cup cashew nuts
1/4 cup of coconut oil
2 tablespoons liquid sweetening (agave syrup, honey …)
0.5-1 teaspoon peppermint (depending on how strong flavour you want)
75 g dark raw chocolate (goes well with regular vegan chocolate but then it will not be raw)
Grind the cashew nuts into flour. Melt the coconut fat and add together with the sweetening and pepparmint. Mix until it becomes a smooth, sticky mass.
Click the mass out on a baking paper and place in the freezer. Melt the chocolate in a water bath. Take out the patties from the freezer and dip one by one in the chocolate and place back on baking paper. Freeze again for a few minutes. Enjoy with a lovely cup of tea! If you don’t eat them all store them in the freezer.