BaraBroccoli fyller 1 år under juni och det kommer så klart att firas ordentligt. Jag vill ta tillfället i akt och tacka alla er som följer bloggen, kommenterar och provar på recepten, det är ni som inspirerar mig till att fortsätta!
För att fira detta behöver vi så klart en tårta, och vad passar då inte bättre än en rawfood tårta, som är så fräsch att den passar för alla sommarens kalas. Och inte nog med det, det är superenkel att göra!
Rawfood melontårta
1 stor vattenmelon
10 jordgubbar
2 dl cashewnötter (går att bytas ut mot paranötter)
1 dl vatten
1 tsk citronjuice
1 krm ren vanilj (eller skrapa ur 1/2 vaniljstång)
1/2 dl kokos
Skär bort toppen och botten på vattenmelonen, så att det är en ca 10 cm platt del kvar. Skär bort skalet. Lägg på ett fat eller en tallrik. Mixa nötterna, vattnet, citron och vanilj till en tjock och krämig massa. Är den för tjock tillsätt lite mer vatten men se till så att den inte blir för lös, då kommer det vara svårt att täcka melonen.
Bred med en spatel eller kniv cashewkrämen runt tårtan och täck både toppen och runt om.
Tag kokosen och strö över och runt på sidorna. Skär jordgubbar i skivor eller bitar och dekorera runt om och på toppen. Låt gärna stå i kylen 1h så att massan stelnar något.
BaraBroccoli.se turns 1 in June and it will of course be celebrated properly. I want to take this opportunity to thank all of you who follow the blog, comment on and try out the recipes, it’s you who inspire me to continue!
To celebrate this, we need of course a cake, and what fits then no better than a Raw food cake, which is so fresh that it fits for all summer parties. And not only that, it’s super easy to do!
Raw Food melon cake
1 large watermelon
10 strawberries
1 cups cashews
1/2 cup water
1 tsp lemon juice
1 tsp pure vanilla (or scrape out 1/2 vanilla bean)
1/4 cup shredded coconut
Cut off the top and bottom of the watermelon so that it is a 10 cm flat ”cake” left. Cut away the peel. Place on a platter or plate. Mix the nuts, water, lemon, and vanilla into a thick and creamy paste. If it is too thick add a little more water but make sure it’s not too loose, then it will be difficult to cover the melon.
Spread with a spatula or knife the cashew cream round the melon cake and cover both the top and sides.
Take the coconut and sprinkle over and around the sides. Cut strawberries into slices or pieces and decorate around and on top. Put in the fridge for 1h so that the cream hardens slightly.