Glad 1:a Advent! Den senaste veckan har jag provat en ny produkt som heter Ginger Diamonds! Jag menar, vem vill inte prova något som har ordet diamant i namnet.
Det är små knapriga bitar av ingefära som är ”lagom” starka, innehållande bara ingefära och socker, inga andra tillsattser. Perfekta att använda som ett uppfräschande snack på on-the-go, men idag använde jag dem som strössel till mina nykokta chokladkolor, och oj vad smaskiga de blev!
Det var många som efterfrågade receptet på kolorna så här kommer det! Jag känner mig redan redo för att experimentera fram något nytt med dessa diamanter, de verkar vara väldigt passade till många saker.
Har du någon idé på vad man skulle kunna använda dem till? Kommentera nedan!


- 1,5 dl sirap
- 1,5 dl havre- eller sojagrädde
- 1,5 dl socker (Råsocker funderar också, kan även fungera med kokossocker)
- 1,5 msk virgin kokosolja
- 50 g mörk choklad (kolla ingredienserna så att den är vegan)
- 1/2 paket Ginger Diamonds
- Koka sirap, grädden och socker som om du skulle göra knäck.
- När smeten klarar knäckprovet, tag av från plattan.
- Tillsätt kokosoljan, den hackade chokladen och rör tills chokladen är smält.
- Här kan du välja om du vill tillsätta ingefärs diamanterna direkt i smeten eller bara ha dem uppe på. Eller både och, det gör du som du vill.
- Skrapa ur smeten ur kastrullen i en form med bakplåtspapper och låt svalna innan du skär upp den. För att den ska svalna fortare, ställ i kylen eller i frysen en stund.
- Tiden det tar att göra dessa är cirka tider och beror på hur långt tid det tar för dig att koka knäcken och sedan kyla ner godisarna.
Notering: Eftersom receptet innehåller en del socker, skulle jag rekomendera att du bara äter detta vid utvalda tillfällen.