Jag har alltid gillat potatisbullar. När andra i skolan klagade över att de fick de till lunch, åt jag med glädje en storportion. Jag vet inte om de vegetariska hade ett annat recept, men goda var de verkligen.
Dessa potatisbullar har en liten twist eftersom de innehåller lika mycket blomkål som potatis. Väldigt gott och nyttigt blir det också! Servera gärna en stor sallad, lingonsylt och tofubollar för en komplett middag.
Blir ca 8-10 st
500 g blomkål (ett litet huvud)
500 g potatisar (4-5 stora)
1 dl fullkorns ströbröd
1/2 tsk Salt
1/2 tsk Paprikapulver
1 msk Lökpulver
1 krm Svartpeppar
Skär potatisen och koka i en kastrull. Skär blomkålen i bitar och koka i en annan kastrull. När båda är klara. Häll av vattnet och mosa först potatisen. Lägg sedan i blomkålen och mossa in den i potatisen. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en massa. Forma till bullar med händerna (se upp det kan vara lite varmt!) och stek 3-4 minuter på varje sida på medelvärme.