När det blir kokt potatis över efter middagen, ser jag det alltid som en positiv överraskning. Man kan ju göra så mycket med potatis! Till exempel den här pytten i en pannan som heter duga. Enkel att göra men ändå mättande och fyllig i smaken. Har du inte ärtor hemma så går det lika bra att byta ut dem mot exempelvis paprika, majs eller gröna sojabönor.
Vego pyttipanna med tofu
1 gul lök
1 paket tofu (ca 300g), marinerad
2 dl gröna ärtor
5 dl kokt tärnad potatis
Örtsalt
Olja
Svartpeppar
Persilja för dekorering
Hacka löken och skär tofun i små tärningar. Häll lite olja i en stekpanna eller låg kastrull och fräs på löken, tofun någon minut innan du tillsätter övriga ingredienser. Låt det hela fräsa så att potatisen blir varm och får lite färg. Krydda efter samt och beroende på hur stark smaken på den marinerade tofun var. När allting är klart, dekorera med lite persilja.