Världens godaste smörgåstårta som är helt vegansk!
Här är (äntligen!!) receptet, kommer från början från boken ”Så gott som vegetariskt” av Eva Hovberg. Dock är det modifierat så att det blir vegan.
10-12 bitar. Ca 1 h tillagning
6 skivor landgånsbröd
4 skivor kavring
Fyllning 1 (Broccoli):
5 salladslökar
500 gram broccoli
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 1/2 msk färsk timjan
Fyllning 2 (soltorkade tomater)
1 burk Alpro Yofu (soja yoghurt)
4 msk (eller mer ;)) hackade soltorkade tomater
Hoppa sockret (1/2tsk) det blir sött nog ändå, då det redan är socker i Yofun
1/2 tsk salt
1 krm nymald peppar
Fyllning 3 (tzatsikin):
1 gurka
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk Alpro yofu (soja yoghurt)
1-2 vitlöksklyftor
Garnering: Tomater, gurka, oliver, solrosskott, timjan, basilika mm helt enkelt vad man gillar!