Det är ett riktigt ruskväder ute idag. Vinden viner runt knutarna och regnet smattrar mot taket. En sådan här dag är det perfekt att krypa upp i soffan med en lurvig filt, tända några ljus och sippa på en kopp varm choklad!
För att göra det ännu mysigare så smaksatte jag chokladen med pumpapaj kryddor. Det låter kanske helt galet, men pumpapaj kryddor är godare än du kanske kan tro. Kryddorna är bland annat kanel, kardemumma och ingefära. Kryddor som verkligen värmer kroppen inifrån en kulen höstdag.
Receptet nedan är för en kopp, men gör gärna dubbelsats för det kommer att gå åt!
Varm choklad med doftande kryddor
1 glas
2,5 dl sojamjölk eller vilken annan växtbaserad mjölk som helst
1/2 dl hackad choklad (jag använde 55% mörk)
2 krm pumpapaj-kryddmix (se recept nedan)
Ev. sötning om du vill ha en sötare choklad eller om du använder mörkare choklad.
Ev. vispad sojagrädde på toppen.
Värm mjölken så att den är het. Tag av från spisen och häll i chokladen. Vispa tills den helt har smält. Tillsätt kryddorna och gör ett sista vispande. Häll upp i en mugg och avnjut direkt!
Pumpa-paj-kryddmix
Pumpkin Pie Spice eller på svenska pumpa-paj-kryddmix. Det finns mängder med olika recept på nätet för just denna kryddmix, det jag använd lyder som följande. Observera att denna mängd räcker länge. Spara i en glasburk och använd när du vill.
0,4 dl kanel
1 msk ingefära
1 tsk malda nejlikor
0,5 tsk mald muskot
1/4 tsk mald kardemumma
Blanda alla kryddor i en burk och förslut med lock. Förvaras som krydda.