Tofu är fantastiskt att använda i olika rätter och speciellt i wokar. I det här fallet får tofun en mer framstående plats, då det inte är så många andra grönsaker med i grytan. Trotts detta är den woken full med smak och doft.
Den här rätten är också lätt att göra och tar inte alls långt tid. Perfekt att svänga ihop när man kommer hem från jobbet!
Tofuwok med svartkål
1 paket tofu
4 stjälkar svartkål
3 soltorkade tomater
5-10 oliver
1 lök
2 msk tomatpure
Salt
Peppar
Hacka löken och stek i en kastrull. Skär tofun i tärningar och ha i kastrullen. Skölj svartkålen noga och repa av bladen från stjälkarna. Hacka i fina strimlor och blanda ner i kastrullen. Tillsätt oliver, soltorkade tomater och matpurén och fräs ihop ca 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Här serverat med zucchinipasta och lättkokt broccoli.