Att göra smarta val när man är trött är inte lätt. Men det går, bara man har en plan. Idag var en dag fylld med uppgifter vilket gjorde att tiden i köket blev minimerad. Som tur var sprang jag in på ICA för att skaffa eko bananer, och samtidigt plockade jag med mig ett par smarta lösningar för att göra kvällsmat så smidig så möjlig.
ICA har kommit med många nya färdigskurna grönsaksmixer och jag grabbade åt mig den här ”Rätt Enkelt” som innehöll paprika, zucchini, purjolök och rödkål. Grönsaker som både går att äta färska och tillagade perfekt!
När jag äntligen kom hem och magen bara skrek ”Ge mig mat!!” hällde jag upp ett stort glas vatten och pressade lite citron i, vilket jag drack undertiden jag lagade maten. Ett smart sätt att dämpa den värsta hungern. Så vad blev det av detta? Jag kokade lite dinkelpasta och samtidigt hällde jag upp grönsakerna i en ugnsfastform och körde in i ugnen på 225°C. Undertiden som detta tillagade rörde jag ihop en snabb pasta sås av lite tomatpure och paprika-valnötspålägg som jag hade i kylen. Piffade till det med lite citron, salt, svartpeppar, pizzakrydda (oregano, basilika och mejram) och en tesked honung. Mmmmh så gott!
När pastan var klar tog jag ur grönsakerna ur ugnen, de var inte genomgrillade på något sätt med var i alla fall härligt varma. Sen var det bara att lasta upp allt i en tallrik, strö över lite nötter och färska små tomater och hugga in!